Politica de retur

 

Pentru orice nelămurire sau neînțelegere, va rugam in primul rând să ne contactați la nr  0785.240.424 sau prin e-mail: semineepeleti@gmail.com

Temeiul legal

Conform Ordonanței de Urgenţă nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor, aveți dreptul de a returna produsele achiziționate prin intermediul unui contract încheiat la distantă cu un profesionist, fără a preciza motivele, in termen de 14 zile calendaristice de la recepționarea coletului.


Cum se face returnarea produselor?

Conform O.U.G. 34/2014 ‘’Consumatorul are dreptul sa notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități si fără invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului.

Pentru a vă exercita dreptul de returnare a produselor este suficient sa ne informați de intenția dumneavoastră printr-o declarație neechivocă, pe suport durabil: un email sau prin intermediul formularului de contact.
 

Condiții de returnare

Produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite de către client, cu ambalajul şi toate accesoriile originale intacte, astfel încât acestea să poată fi revândute ca noi.

In cazul in care produsele a căror returnare se solicită, prezintă următoarele caracteristici: ambalaje deteriorate sau murdare, conținut incomplet, urme de uzură, zgârieturi, lovituri, accesorii lipsă, certificate de garanție lipsă, Silvarex 98 Srl își rezerva dreptul de a decide, după caz, acceptarea sau refuzul returului.

Produsele care reprezintă o “comandă specială”, definită ca fiind produsul comandat de către client cu alte culori, alte dimensiuni, alte mărimi şi alte configurații faţă de produsele de serie, nu pot face obiectul returului.

Produsele modificate după anumiți parametri conform cerințelor clientului nu pot fi returnate (sticla termorezistenta, uși șemineu, etc.)

Silvarex 98 Srl nu recomandă returnarea produselor deja folosite sau deteriorate pentru a se evita refuzul returului şi plata taxelor de curier dus-întors de către client. Dacă produsele sunt returnate într-o stare in care nu mai pot fi vândute ca noi, Silvarex 98 Srl își rezervă dreptul de  a solicita o taxă pentru readucerea acestora la stadiul inițial (dacă este posibil) sau, după caz, pentru a acoperi eventualele pierderi cauzate de deteriorarea acestora.

Adresa de returnare a produselor
Destinatar: SILVAREX 98 S.R.L., Str. Principala Nr. 136, Loc. Cârţa, jud. Sibiu, Romănia.
 

Cine plătește transportul de retur?

Opțiunea privind modalitatea de returnare a produselor către Silvarex 98 Srl aparține in totalitate clientului, care va suporta in mod direct prețul transportului de retur, in funcție de preţurile practicate de operatorul ales. Silvarex 98 Srl nu acceptă primirea coletelor trimise cu ramburs. In cazul in care clientul returnează produsele cu plata transportului la destinatar (in speță, societatea Silvarex 98 S.R.L.), aceasta din urmă își rezervă dreptul  de a refuza primirea coletului/coletelor, sau de a reţine contravaloarea transportului achitat, din soldul datorat clientului, in cazul in care sunt îndeplinite condițiile de acceptare a returului.  
   

Returnarea contravalorii produselor

In cazul in care condițiile de retur sunt îndeplinite, Silvarex 98 SRL returnează exclusiv contravaloarea produselor, nu şi a transportului acestora către client. 

Returnarea contravalorii produselor acceptate de Silvarex 98 SRL ca retur se va face in termen de maxim 14 zile calendaristice de la data denunțării contractului de către cumpărător, fără a-i fi solicitate acestuia din urma alte cheltuieli aferente rambursării sumelor.
Silvarex 98 Srl va returna banii achitați de cumpărător prin virament bancar: din contul firmei noastre in contul clientului (24-48 de ore de la procesarea plății);

Menționăm că Silvarex 98 S.R.L. comercializează produsele, in condițiile prezentate mai sus, doar pe teritoriul României.

Copyright © 2019 Silvarex '98. All rights reserved.